I Vidvinkel søger vi en vej mellem antropologien, pædagogikken og dramaturgien. En søgen, der præger alle vores valg i forhold til både indsamling af det empiriske materiale og formidlingen af vores projekter. Vi arbejder både visuelt, skriftligt og auditivt og tilpasser metoderne efter både formål og målgruppe.
Målet med dette forsknings- og formidlingsprojekt har været at opnå viden om elevernes liv på kollegiet og koblingerne og linierne mellem kollegiet og elevernes hjem, forældre og venner. Formidlingen er fra starten tænkt bredt med kommende elever og deres forældre som den primære målgruppe.
Vi valgte som som overordnet metode et filmet etnografisk feltarbejde med det mål at kunne få indsigt i de medvirkendes strategier og formidle disse rent og direkte med inspiration i den etnografiske films traditioner. I fire måneder boede Rune og Martin på kollegiet og fulgte døgnets gang i takt med beboerne. De medvirkende kendte projektets overordnede formål, men deltog ellers mest ved at lade deres dør stå åben og lade os følge deres dagligdag. På intet tidspunkt har vi afbrudt interaktionen i rummet ved at bede nogen gentage en handling eller noget, de har sagt. Skulle der opstå en interessant situation, som ikke blev filmet, kunne den indgå i den løbende analyse, men rent filmisk var den tabt. Sådan var det. Vi satte på den måde skarpe krav i forhold til iscenesættelse, men lod os ud fra disse langt hen ad vejen flyde med i dagliglivet.